Nutricionizam Projekt je započeo 2011. godine kao osobna frustracija zbog golemog broja prehrambenih dezinformacija u medijima. Kroz stručne članke, besplatnu analizu prehrane, individualizirane usluge te predavanja i radionice nastojimo demistificirati prehranu, pojednostaviti prehrambeni savjet i usmjeriti fokus na doista bitne prehrambene čimbenike.

Ne zagovaramo niti jedan specifični prehrambeni pristup. Naše znanstveno iskustvo upotrebljavamo za kritičku interpretaciju literature. Rezultat su nepristrani savjeti u najboljem interesu naših čitatelja i klijenata.

Držimo da je prehrana više od brojke na vagi, pa i više od samih nutrijenata. Naglašavamo važnost psihološke komponente prehrane i zdravog odnosa prema hrani. Ne ciljamo savršenu, već optimalnu prehranu.

Naši klijenti uključuju opću populaciju, rekreativce, ali i brojne domaće i inozemne vrhunske sportaše, među ostalim i olimpijske, europske i svjetske prvake. Studentima nutricionizma pružamo mogućnosti stručnog usavršavanja, a surađujemo i s brojnim fitness centrima, trenerima, psiholozima, institucijama i organizacijama, zajedničkim snagama promovirajući zdraviji život i pristup prehrani temeljen na dokazima.

Projekt je iznimno aktivan na društvenim mrežama. Na Facebook Instagram profilima broji preko 20 000 pratitelja.

image