Nutricionističko savjetovanje, prije svega, štedi vaše vrijeme koje biste proveli u istraživanju i živce koje biste tom prilikom potrošili. Takođe, sprečava mnogobrojne pogreške koje mogu nastati u pokušaju samostalnog rješavanja problema. Nutricentar

Za razliku od traženja rješenja na internetu, prilikom savjetovanja možete postavljati sva pitanja koja vas interesuju i izbjeći konfuziju koja nastaje zbog postojanja različitih, a nekada čak i kontradiktornih mišljenja o nekom pitanju. 

Veoma često, čak i klijenti koji su posvećeni zdravlju i zdravoj hrani nauče nešto što nisu znali ili dobiju nove uvide.

Nutricionizam je kompleksna nauka, koju nutricionista prevodi u jednostavne i primjenjive savjete, ali bez senzacionalizma i interesa, koji se često mogu kriti iza različitih informacija dostupnih na internetu.

Nutricionista vam pomaže da razvijete zdrav odnos sa hranom.

Saradnja sa nutricionistom je prije svega edukativni proces, čiji je krajnji cilj da trajno usvojite pravilne prehrambene navike, a često i da promijenite svijest o hrani i ishrani.

Nutricionista ne pomaže samo pretilim osobama. Ogroman broj zdravstvenih stanja značajno se popravlja promjenom ishrane i još nekih pratećih životnih navika.

image